Check the settings
Home / SPORT / Ipak se nešto kuha: Neymar kupuje kuću u Madridu, oglasio se i otac brazilske zvijezde i zabrinuo sve navijače Barcelone

Ipak se nešto kuha: Neymar kupuje kuću u Madridu, oglasio se i otac brazilske zvijezde i zabrinuo sve navijače Barcelone

Napadač Barcelone Luis Suarez prokomentirao je odlazak Neymara s Nou Campa i mogućnost njegovog transfera u Real Madrid, kao i novosti koje je Ernesto Valverde donio u klub. Osvrnuo se i na pad forme Reala i svoj osebujni stil igre.

“Neymar je odluku o odlasku u PSG donio nakon puno razmišljanja i savjetovanja s porodicom. Bilo mu je jako teško otići jer je ovdje bio sretan, ali moramo prihvatiti da su mu trebali novi izazovi u karijeri. Ne osjećamo ljutnju prema njemu, nego divljenje i ljubav zbog svega što je učinio za klub i kakav je bio prema saigračima”, rekao je Suarez nedavno u razgovoru za “Marcu”.

Može li ga zamisliti u dresu najvećeg rivala Barcelone?

“Nikako! Iskreno, nezamislivo mi je da bi otišao Real Madrid. Znam koliko poštovanja ima spram Barcelone i nas, bivših saigrača, pa ne vjerujem da bi mogao igrati na Santiago Bernabeuu.”

Odnos Edinsona Cavanija i Neymara neko je vrijeme bio na rubu eskalacije, a govorilo se kako je Suarez intervenirao u odnosu reprezentativnog suigrača i brazilskog napadača. Ima li u tome istine?

“Ne. Nisam se uopće miješao, to nije bila situacija s kojom bih želio imati ikakve veze.”

Ipak, istina je malo drugačija. Naime, Marcelo daje sve od sebe kako bi velikog prijatelja učinio saigračem ne samo u reprezentaciji nego i u klubu.

Španki mediji pišu, a engleski i francuski prenose, kako je lijevi bočni nagovorio napadača da investira u luksuzne nekretnine na području španskog glavnog grada.

To je samo potaklo odnedavno pokrenute glasine da najskuplji nogometaš svijeta, koji je to postao ljetnim transferom iz Barcelone u PSG, ubrzo opet mijenja klub.

I to tako da dolazi u najveći na svijetu, odnosno najmržeg neprijatelja Barcelone. Podsjećamo, Neymar je za 222 miliona eura došao u Pariz jer je želio izaći iz Messijeve sjene i postati glavna zvijezda.

Ipak, na “Parku prinčeva” mu to ne ide, jer igrači ga ne vole zato što se ponaša kao prava primadona. Uz to, bio je sukob s Cavanijem, a navijači više vole skromnog Mbappea.

Zato je pokrenuta priča o Neymarovom odlasku u Real, koju, kao i kupovinu kuće, ovako komentariše Neymar senior, igračev otac i zastupnik:

“Sve se u životu mijenja, nikada ne možete do kraja biti sigurni. Trenutno ne razmišljamo o odlasku iz PSG-a. Ipak, ne znam šta će se dogoditi u budućnosti.”

Sport.ba

About admin

Check Also

Niko kao Ibrahimović: Šta je Zlatan Ibrahimović rekao ekonomistima nakon dolaska u United?

Juan Mata ispričao je za ESPN način na koji se Zlatan Ibrahimović predstavio kada je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *