Check the settings
Home / NOVOSTI / OVO MNOGI NA TV-U NISU VIDJELU: POGLEDAJTE ŠTA JE VUČIĆ URADIO KADA MU JE IZETBEGOVIĆ OČITAO LEKCIJU BOSNI…

OVO MNOGI NA TV-U NISU VIDJELU: POGLEDAJTE ŠTA JE VUČIĆ URADIO KADA MU JE IZETBEGOVIĆ OČITAO LEKCIJU BOSNI…

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istupio je za govornicu umjesto predsjedavajućeg Dragana Čovića kako bi rekao da će se vanjska politika BiH voditi u Sarajevu. „Zamolio sam gospodina Čovića da njegov stav bude njegov vlastiti, a ne stav članova Predsjedništva BiH“, rekao je Izetbegović. Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović demantovao je u toku zajedničke konferencije za medije s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem navode koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić kazao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova. On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se vanjska politika naše zemlje neće kreirati u Beogradu. Istakao je da će itekako biti uzeti u obzir stavovi susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i Hrvatskom”. “Zamolio sam Čovića da to iznese kao vlastiti stav, a ne stav članova Predsjedništva BiH.

Moj stav je da se politika vodi u BiH, uzimajući u obzir i stavove susjeda”, rekao je Izetbegović. Na dijametralne izjave članova Predsjedništva BiH predsjednik Srbije samo se nasmijao dodavši kako “ovako izgleda sve”, počevši od pregovora o granici. “E ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam to izgleda i o Kosovu, i o granicama”, rekao je Vučić.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istupio je za govornicu umjesto predsjedavajućeg Dragana Čovića kako bi rekao da će se vanjska politika BiH voditi u Sarajevu. „Zamolio sam gospodina Čovića da njegov stav bude njegov vlastiti, a ne stav članova Predsjedništva BiH“, rekao je Izetbegović.

cik-media.com

About admin

Check Also

BEOGRAD JE UTIHNUO! U sred govora Vučića i Čovića javio se Bakir: Pogledajte kako je svima očitao lekciju o Bosni…

Prilikom današnjeg obraćanja Dragana Čovića i Aleksandra Vučića na konferenciji za medije u Beogradu nakon ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *