Check the settings
Home / SPORT / Stigao je za svega 15 miliona, a sada će ga Mourinho učiniti jednim od najplaćenijih ikada

Stigao je za svega 15 miliona, a sada će ga Mourinho učiniti jednim od najplaćenijih ikada

Manchester United mora pojačati svoje opcije u veznom redu, ako misle da pariraju Manchester Cityju ove sezone.

Crveni vragovi sve više počinju zavisiti o prisustvu Paul Pogbe i njegovoj brzoj transformaciji iz odbrane u napad.

To je imalo učinak da se Unitedov ritam potpuno oslanja na jednog čovjeka, a niti jedan klub s ambicijama ne može se boriti na više frontova ako nema više igrača na jednoj poziciji, to jest da mora imati dobar plan B.

To znači adekvatna zamjena za Paul Pogbu u slučaju odmora ili povrede, a to bi trebao biti Lazijev igrač koji je u odličnoj formi ove sezone i Manchester United ga već odavno prati, ali morat će da ga plate oko 80 miliona eura.

Lazijev direktor Igli Tare je otkrio da su odbili ponudu od 70 miliona eura prošlog ljeta i s obzirom na to koliko dobro Srbijanac igra, sigurno ga neće dati ni cent manje od te cijene.

Potpisan za sumu od 15 miliona eura iz Genka, napredak Milinkovića-Savića je bio fenomenalan – ove sezone već ima šest golova i tri asistencije u 19 utakmica. Zapravo, u augustu je Genku platio još devet miliona eura kako bi otkazao klauzulu u njegovom ugovoru, koja je govorila da će Belgijanci imati 50% prava od prodaje Srbijanca.

Manchester Unitedu su potrebne opcije u sredini s Ander Herrerom, Nemanjom Matićem, pa čak i Michael Carrickom, koji nisu ona vrsta igrača koja može učiniti što Paul Pogba čini. Prodor Francuza, trčanje i vizija su neusporedive u ekipu i dodavanje istomišljenika kao što je Milinković-Savić zaisigurno će pomoći Unitedu da postane mnogo bolji tim.

Sport.ba

About admin

Check Also

Niko kao Ibrahimović: Šta je Zlatan Ibrahimović rekao ekonomistima nakon dolaska u United?

Juan Mata ispričao je za ESPN način na koji se Zlatan Ibrahimović predstavio kada je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *